Web Analytics Made Easy - Statcounter

آرمان قلی‌پور دشتکی کارگردان مستندهای «کاپیتان ۲۲» و «آن‌سوی حصار» که با موضوعی ورزشی ساخته شده‌اند در گفتگو با خبرنگار مهر درباره فیلم «آن‌سوی حصار» گفت: این مستند درباره «بهناز» دختر نوجوان اهل چهار محال و بختیاری است که استعداد بسیار زیادی در فوتبال دارد اما چون در جغرافیایی روستایی به‌دنیا آمده است، تلاش می‌کند تا به آرزوهایش برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در «آن‌سوی حصار» روایت تلاش این دختر و مشکلاتی را که می‌تواند در محیطی کوچک داشته باشد، است.

وی درباره مخاطبان این فیلم و پیام دریافتی بیان کرد: پس از ساخت این فیلم حتی پسرهای نوجوانی که فیلم را دیده بودند به من گفتند که داستان زندگی‌شان را روایت کرده‌ام یعنی کاراکتر «بهناز» نماینده‌ای از جوانان و نوجوان‌های با استعدادی است که به دور از مرکز و شهرهای بزرگ زندگی می‌کنند. سخت است که در جغرافیایی کوچک زندگی کنید و از کوچک‌ترین امکانات حتی هم‌تیمی محروم هستید و از طرف دیگر در خانواده سنتی پر جمعیتی که نمی‌توانند برای آرزوی یکی از فرزندان‌شان، محل زندگی‌شان را تغییر دهند عموماً در این صورت استعدادها با بالاتر رفتن سن، می‌سوزند.

این فیلمساز ادامه داد: باید در هر زمینه‌ای سازماندهی‌ای صورت و آکادمی‌ای شکل می‌گرفت یا استعدادیابی‌ای می‌شد تا بتوان استعدادها را کشف، پرورش و حمایت کنند. از طرف دیگر خانم‌ها در شرایط محدودتری نسبت به آقایان در جامعه برخوردارند و این شرایط باعث می‌شود که دغدغه یک خانواده نسبت به فرزند دخترش بیشتر باشد. همانطور که به مرکز کشور توجه می‌شود باید به افراد بااستعدادی که در شهرستان‌های کوچک هم حضور دارند توجه کرد تا اتفاق‌های خوبی نه فقط برای یک فرد بلکه در کلان افتد.

کارگردان مستند «زری» درباره علاقه کودکان و نوجوانان به ورزش به‌ویژه فوتبال نیز توضیح داد: علاقه و شوق به فوتبال در همه جای دنیا حتی در دور افتاده‌ترین روستاها وجود دارد. این رشته ورزشی نسبت به دیگر ورزش‌ها در دنیا همه‌گیرتر و محبوب‌تر است؛ برخی آن را به دلیل هیجانی که دارد انتخاب می‌کنند و برخی دیگر با آن زندگی می‌کنند یعنی هم استعداد خوبی در این زمینه دارند و هم رویای این را دارند که در فوتبال موفق باشند، وقتی کسی استعداد چیزی را دارد و آن را پیگیری می‌کند، کمبودها و مشکلات موجود به‌ویژه در شهرستان‌ها خود را بیشتر نشان می‌دهد و فرد با خود می‌گوید که اگر در شهر دیگری به دنیا آمده بود، می‌توانست به آرزوهایش برسد.

قلی‌پور دشتکی در بخش دیگری از صحبت‌هایش با اشاره به مستند «کاپیتان ۲۲» و تاثیر فوتبال بر زندگی کاراکتر آنکه منجر به ترک اعتیادش شد، عنوان کرد: کاراکتر فیلم «کاپیتان ۲۲» در وضعیت بسیار بدی از اعتیاد قرار داشت و من آن را بالاترین حد از اعتیاد می‌دانم اما اراده‌ای در او پدید آمد تا بر اعتیاد غلبه کند، اراده این فرد می‌تواند بر همه کسانی که می‌خواهند به هدف خود برسند، تاثیر بگذارد. از طرف دیگر علاقه او به فوتبال توانست بسیاری از استعدادها را کشف کند؛ این فرد بدون هیچ چشم‌داشتی مدرسه فوتبالی را به راه انداخت و با کم‌ترین هزینه به افراد فوتبال آموزش می‌داد، حال می‌توانیم ببینیم که از خروجی آموزش‌های او بسیاری از بچه‌ها به رده‌های بالاتری در این رشته سعود کرده‌اند و در شهرستان و استان بازی می‌کنند.

او افزود: هر کدام از این بچه‌ها می‌توانستند به سمتی روند اما الان خیلی جدی و با استعداد فراوان مشغول بازی فوتبال هستند و حداقل از مسیرهای اشتباهی، همچون مسیری که خود کاپیتان طی کرده بود، پیشگیری کرده‌اند. وقتی شما بچه‌هایی را می‌بینید که در شهری کوچک مشغول تمرین فوتبال هستند، حال‌تان بسیار خوب خواهد شد. خیلی حس خوب است که فردی از شرایط سخت بیرون می‌آید، به چند بچه کمک می‌کند که به سمت علاقه خود بروند و خروجی‌اش چند بازیکن خوب در منطقه، شهرستان یا استان است. اراده کاراکتر «کاپیتان ۲۲» قوی است و کاری که می‌کند بسیار بزرگ است پس باید دیده و حمایت شود.

کارگردان مستند «چامون» درباره تلفیق سینما و ورزش عنوان کرد: نشان دادن تلاش یک فرد برای رسیدن به آرزوهایش، فارغ از جغرافیای محل زندگی‌اش، بسیار ارزشمند است و هدف من از ساخت فیلم‌هایی از این دست این است که نشان دهم می‌شود از مکان‌های کوچک‌تر هم شروع کرد و به جاهای بزرگ رسید یا کارهای کوچک را در منطقه‌ای کوچک انجام دادم به نتیجه بزرگ رسید.

این فیلمساز تاکید کرد: مهم‌ترین قدم پس از ساخت یک فیلم، نمایش و پخش آن است. اگر بتوانیم فیلم‌های‌مان را پس از ساخت به پخش در جاهای مختلف برسانیم و حلقه آن را قوی‌تر کنیم، می‌تواند بسیار تاثیرگذار باشد و اتفاقات بزرگ‌تری رخ دهد. مثلاً اگر «کاپیتان ۲۲» از تلویزیون پخش شود و روی یک فرد که درگیر اعتیاد است، تاثیر بگذارد، رسالت فیلم و فیلمساز به سرانجام رسیده است و اتفاقات خوبی را در پی خواهد داشت.

قلی‌پور دشتکی در پایان درباره جشنواره فیلم‌های ورزشی عنوان کرد: وقتی یک فیلم ورزشی می‌سازید، جشنواره‌های دیگر خیلی به آن اهمیت نمی‌دهند اما جشنواره فیلم‌های ورزشی خانه خوبی برای کسانی است که دغدغه ورزش، قهرمانان ورزشی و فیلم‌هایی با تم ورزشی دارند. قهرمان‌هایی از جنس «بهناز» و «کاپیتان ۲۲» در این جشنواره دیده می‌شوند که بسیار ارزشمند است. امیدوارم که به این جشنواره توجه و حمایت شود، اگر این اتفاق افتد قهرمان‌های ما بیشتر دیده می‌شود و اساتید دغدغه‌مند با دیدن این فیلم‌ها به کاراکترها و استعدادهای مورد نظر کمک کنند. این جشنواره باید هر سال برگزار شود و اتفاقات خوبی برای آن رخ دهد.

سیزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های ورزشی ایران و پنجمین جشنواره بین‌المللی عکس ورزشی ایران تیرماه امسال همزمان با هفته المپیک برگزار می‌شود.

کد خبر 5501126 زهرا منصوری

منبع: مهر

کلیدواژه: هفته المپیک سینمای مستند تئاتر ایران فیلم کوتاه حضور هنر ایران در جهان جشنواره فیلم کن کارگردان تئاتر عکاسی خانه هنرمندان ایران پیمان جبلی حوزه هنری محمد خزاعی آلبوم موسیقی موسیقی ایرانی تئاتر شهر درگذشت چهره ها کاپیتان ۲۲ فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۱۲۶۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشارکت ۲۱ هزار نفر در ورزش شهروندی/ هدف شهرداری همدان سازندگی است

به گزارش خبرگزاری مهر، هادی بلوری‌نوین بعدازظهر دوشنبه در نشست خبری با خبرنگاران ورزشی اظهار کرد: در سال ۱۴۰۱ بیش از ۲۱ هزار نفر از شهروندان همدانی در ورزش شهروندی شهرداری مشارکت کردند.

وی افزود: در رشته‌های فوتبال، فوتسال، دوچرخه‌سواری، دوومیدانی، ورزش صبحگاهی، ژیمناستیک، هندبال، دارت، تیراندازی با کمان، تکواندو، کاراته و بازی‌های بومی محلی مسابقات و جشنواره‌های متعددی برگزار شد.

معاون ورزش سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری همدان با اشاره به درخشش در مسابقات کلانشهرها گفت: در رشته فوتبال مقام دوم، مسابقات دارت مقام سوم، پینگ‌پونگ مقام سوم، کشتی مقام سوم و در مجموع در کلانشهرهای کشور شهرداری همدان مقام چهارم کشور را کسب کرد.

بلوری‌نوین خاطرنشان کرد: ورزش شهروندی شهرداری همدان در کشور یکی از قطب‌ها و الگویی برای تمام استان‌ها است.

وی با اشاره به آکادمی‌های باشگاه شهرداری همدان بیان کرد: ما در ۴ رشته فوتبال، کاراته، کشتی و کبدی فعال است.

معاون ورزش سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری همدان عنوان کرد: در رشته فوتبال هادی گل‌محمدی از مربیان شاخص استان به عنوان مدیر آکادمی و در کشتی حسین بختیاری به این پست منصوب شدند.

بلوری‌نوین با اشاره به اختتامیه مسابقات ورزش شهروندی شهرداری همدان در سال ۱۴۰۱ گفت: ۳۱ اردیبهشت ماه همزمان با تولد امام رضا (ع) اختتامیه ورزش شهروندی شهرداری همدان برگزار خواهد شد.

وی افزود: همچنین همزمان افتتاحیه ورزش شهروندی در سال ۱۴۰۲ با نام شهروند قهرمان برگزار می‌شود.

کد خبر 6098285

دیگر خبرها

  • آزمون: بازی با ژاپن شیرین‌ترین برد فوتبالی‌ام بود
  • رسمی: کاپیتان چلسی همبازی مارسلو شد
  • خیبر با «لُر آره‌نا» به لیگ برتر می‌رسد؟
  • افزایش سرانه ورزشی اصفهان مستلزم ورود سرمایه‌های خُرد مردمی است
  • مشارکت ۲۱ هزار نفر در ورزش شهروندی/ هدف شهرداری همدان سازندگی است
  • مادری که عمرش را پای معلم شدن دختر ناشنوایش گذاشته است
  • کاپیتان سابق استقلال: آن سپاهانی بدون شک خودش دختر نداشت | نکونام امروز بازیکن نیمکت نشین را فیکس کند
  • جان تری و توصیف شخصیت های فوتبالی در قالب کلمات کوتاه / زیرنویس فارسی
  • اختتامیه جشنواره سفیران سلامت در چابهار برگزار شد
  • جشنواره فرهنگی ورزشی عشایر آذربایجان شرقی برگزار می شود