Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از گاردین، داستان خاطرات خاله نلی از نوشته‌های اولیه نویسنده رمان مشهور زنان کوچک و داستان رقابت دو دختر نوجوان برای جلب نظر مردی جوان و جذاب است که برای اولین بار منتشر می‌شود.

این داستان در سال ۱۸۴۹ و زمانی نوشته شده است که لوئیزا می الکات ۱۷ ساله بود. خاطرات خاله نلی از زاویه دید زنی ۴۰ ساله روایت می‌شود که سرپرستی خواهرزاده یتیم خود، آنی را بر عهده دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقتی ایزابل، دوست آنی می‌آید که پیش آن‌ها بماند، نلی متوجه می‌شود که جذابیت ظاهری دختر، تاریکی درون اون را پنهان کرده و از این موضوع بیمناک می‌شود.

نویسنده در این داستان، نوشته است: ایزابل آن کسی نیست که من فکر می‌کردم. می‌ترسم از اینکه پشت آن منش سبکبار و بانشاط و آن صورت درخشان و خندان، او قلبی سرد و بی‌احساس را پنهان می‌کند که فقط به تحقق خواسته‌های خودش می‌اندیشد. 

این داستان ناتمام از الکات در مجله استرند منتشر می‌شود. الکات در ۹۰۰۰ کلمه، از دو دختری نوشته است که شیفته ادوارد کلیفورد، مردم جوانی می‌شوند که مادرش را از دست داده است. جوانی که قلب مهربان مادر و نجابت و آرامش پدرش را به ارث برده است.

این داستان تقریبا ۲۰ سال پیش از زنان کوچک نوشته شده است. اندرو گالی سردبیر مجله استرند می‌گوید: این داستان نشان می‌دهد که الکات در همان سنین جوانی چقدر بالغ بوده است. این نویسنده از بسیاری جهات در دیدگاه‌های فمنیستی و اعتراضی، جلوتر از زمان خود بود. هواداران این نویسنده، از تصاویر زندگی شاد، پیک‌نیک‌ها و بال‌ماسکه لذت می‌برند؛ چیزهایی که زندگی اغلب ما با آن فاصله دارد. 

دانیل شیلی، استاد ادبیات انگلیسی در دانشگاه‌های کارولینای شمالی-شارلوت می‌گوید: این داستان نشان‌دهنده یک استعداد نوظهور است که کسب موفقیت شغلی در آینده نویسنده‌اش را نوید می‌دهد. 

الکوت در همان سال اولین رمان خود وراثت را نوشت. داستان یک ایتالیایی یتیم که میراث خود را در انگلستان می‌یابد، جایی که در آن همراهِ مزدبگیر است. که البته این کتاب تا سال ۱۹۷۷ منتشر نشد. این اثر به همراه خاطرات خاله نلی، آثاری هستند که الکات در نوشته‌هایش در مجلات آن‌ها را محصول دوران سانتیمانتالش می‌داند. او نوشته است که ادبیاتش در آن زمان تحت تاثیر نویسندگانی چون چالز دیکنز، سر والتر اسکات، شارلوت برونته و ناتانیل هاثورن بوده است. 

دانیل شیلی در توضیح داستان خاله نلی می‌نویسد که این داستان، شواهدی دال بر علاقه به داستان‌های تاریک در این نویسنده نشان می‌دهد. 

مجله استرند از نویسندگان دعوت کرده است که پایانی برای داستان خاطرات خاله نلی بنویسند. گالی، سردبیر استرند می‌گوید: متاسفانه بعد از ۹۰۰۰ کلمه روایت با سوالات بی‌جوابی ناتمام می‌ماند. ما اکنون به دنبال نویسندگانی هستیم که وظیفه به پایان رساندن این داستان را در خود احساس می‌کنند.

 دانیل شیلی می‌گوید: داستان‌های خوب همیشه خواننده را ترغیب می‌کنند که کتاب را ورق بزند و الکات، در داستان دوران نوجوانیش، این را به خوبی می‌دانسته است. خاطرات خاله نلی ۱۷۰ سال بعد از زمانی که نوشته شد، اکنون جایگاه خود را در بین آثار الکات پیدا کرده و نویدبخش موفقیتی است که نویسنده‌اش بعدها با نوشتن آثار بعدی خود به دست آورد. 

کد خبر 525438 برچسب‌ها ادبیات کتاب - نویسندگان و پدید آورندگان آمریکا کتاب - معرفی و نقد

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ادبیات آمریکا کتاب معرفی و نقد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۱۸۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری، برای نخستین‌بار + عکس

در این مکتوبه که پس از تبعید رضا خان و در ابتدای سلطنت محمدرضا پهلوی نگارش شده است امام با مهیا دانستن شرایط برای قیام اسلامی از حق طلبان درخواست می‌کند که منافع شخصی را رها کنند و به فکر حرکت اصلاحی به منظور اعاده اسلام باشند.

یکی از نکات بسیار مهم این نامه امتزاج دقایق عارفانه و آیات قرآنی به منظور انعکاس وظیفه کنشگری عموم و خواص است. از آغاز که با استناد به آیه "قُلْ اِنَّما اَعِظُکُم بِواحِدَةٍ أنْ تَقُومُوا لله مَثنی وَ فُرادی" کلام پی گرفته می‌شود و با حکایت مبارزات پیامبران ادامه پیدا می‌کند و درنهایت با استناد به آیه " وَ مَنْ یَخْرُجْ مِنْ بَیْتِهِ مُهاجِراً اِلَی الله ِ وَ‏‎ ‎‏رَسولِهِ ثُمَّ یُدرِکْهُ الْمَوتُ فَقَد وَقَعَ أَجْرُهُ عَلَی الله" سخن پایان می‌پذیرد.

۳۰ سال پس از نگارش این متن توسط امام خمینی در تاریخ ۱۳۵۳/۱/۱۷ آیت‌الله سید علی خامنه‌ای نیز دست خطی را در این دفتر مرقوم می‌کنند که امروز برای نخستین بار توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر می‌شود.

آیت‌الله خامنه‌ای نیز در یادداشت خود با استناد به آیه " وَإِذْ أَخَذَ اللَّهُ مِیثَاقَ الَّذِینَ أُوتُوا الْکِتَابَ لَتُبَیِّنُنَّهُ لِلنَّاسِ وَلَا تَکْتُمُونَهُ فَنَبَذُوهُ وَرَاءَ ظُهُورِهِمْ وَاشْتَرَوْا بِهِ ثَمَنًا قَلِیلًا" از عدم کنشگری متولیان امور دینی و عموم امت اسلامی در قیام برای تحقق اسلام گله کرده و آمدن روزی را آرزو دارد که با کنار رفتن مکاتب مادی و سست پایه، اسلام به عنوان برنامه زندگی و بنیان اساسی نظام اجتماعی به کار گرفته شود.

متن کامل این نامه بدین شرح است:

 زیارت گنجینه گرانبهائی از کتاب و نوشته‌ی اسلامی که محصول کوششی ارجمند است بیننده را به یاد اقیانوس بیکران فرهنگ عمیق و غنی و عریق اسلام عزیز می‌افکند که در روزگار ترکتازی افکار و مکاتب و فرهنگ‌های سست و بی پایه‌ی بشری و در عهدی که پوشالی‌ترین بنیان‌های فکری را در فکر و دل جهانیان مرتبت‌ها و پایگاه‌هاست همچنان و همچنان در عزلتخانه‌ی کتاب‌ها و کتابخانه‌ها زندانی است و در محوطه ئی بسی دور از زندگی و عمل پیروان اسلامی، تبعیدی؛ و متولیان و منادیان و مدعیانش را چیزی که کمتر به خاطر است و بیشتر در نسیان، رسالت و مسئولیت و تعهد خطیری است که قرآن و اسلام بدوش آنان نهاده که: و اذ اخذ الذین اوتو الکتاب لتبیننه للناس و لا تکتمونه. به امید آن روز که امت عظیم اسلام، قرآن و اسلام را همچون برنامه‌ی زندگی و بنیان اساسی نظام اجتماعی به کار گیرند... به امید بیداری‌ها و درس گیری ها... به امید تجلی حماسه‌ی اسلام و تشیع در زادگاه و پرورشگاه اسلام و تشیع در روز دوشنبه ۱۲ ربیع الاول هزار سیصد و نود و چهار هجری قمری در حضرت مؤسس عالیقدر کتابخانه ادوم الله برکات وجوده الشریف نگاشته آمد

منبع: مرکز اسناد انقلاب اسلامی

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • ۴ رمان مریلین رابینسون، نویسنده محبوب داریوش مهرجویی در نمایشگاه کتاب
  • تمرکز نشر صاد بر انتشار داستان‌هایی با روایت ایرانی است
  • باید و نبایدهای کتاب دینی برای بچه‌های امروز
  • نیکا قربانی چه کسانی شد؟
  • نویسنده و پژوهشگر کرمانی درگذشت
  • انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری، برای نخستین‌بار + عکس
  • محمدعلی علومی درگذشت + سوابق
  • محمدعلی علومی، نویسنده و پژوهشگر درگذشت
  • برای نخستین‌بار؛ انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری+عکس
  • پسر جوان دایی و خاله‌اش را به‌خاطر ارثیه با ضربات سنگ به قتل رساند