Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمود آذرخش با بیان اینکه حادثه قتل رومینا اشرافی در پی زنجیره ای از آسیب ها رخ داد، گفت: متاسفانه رسانه های معاند مغرضانه مبانی شرعی و دین را خوب نمی شناسند و اگر موضوعی عنوان می شود فقط یک جنبه از مبحث را می گیرند و بزرگنمایی می کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از گلستان ما؛ محمود آذرخش در خصوص حادثه قتل رومینا اشرافی دختر 13 تالشی در گفتگو با خبرنگار این پایگاه خبری اظهار کرد: این حادثه برای جامعه ایرانی و هم بعنوان یک انسان حادثه غم انگیزی است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اگر بخواهیم رفتارها را تحلیل کنیم، رفتار هر دو گروه والدین و فرزند دچار آسیب است. یعنی این آسیب یک شبه اتفاق نیفتاده و مثل زنجیر به هم متصل هستند. خانواده شاید آن آموزشی که لازم بوده یا ارتباطی که لازم بوده یک پدر با دختر را داشته باشد، نداشتند و نتوانستند حرفشان را به موقع بزند و خوب بشنوند.

این کارشناس آموزش خانواده ادامه داد: «شنیدن»خیلی مهم  است که بتوانند به موقع هدایت کنند تا اگر برخلاف میل خانواده بخواهد رفتاری انجام دهد به موقع بتوانند اصلاح کنند نه اینکه  بیماری آنقدر تشدید شود که دست به رفتارهایی بزند که پیامدهای سنگینی داشته باشد.

آذرخش با بیان اینکه خانواده هم باید هدایت کننده فرزند خود باشد، متذکر شد: در این مورد خانواده بجای اینکه آسیب را به حداقل برساند هیجانی رفتار کردند و هیجاناتشان بر منطق و عقلشان غلبه کرد، کنترل خشم که انجام نشده و درعصبانیت و تحریک دیگران باعث شده به این قتل دست بزند و این آسیب اتفاق بیفتد .

وی تاکید کرد: در حوزه رفتارهای هم والدینی و هم در حوزه رفتار دختر 13 ساله، آسیب های شدید وجود داشته که ساماندهی و مشاوره لازم انجام نشده که خودشان تصمیم گرفتند و دست به فرار زدند.

آذرخش اذعان کرد: اگر خانواده که مسئله ای برایشان اتفاق می افتد به متخصصش مراجعه کنند و این متخصص آنها را راهنمایی کند به موقع  این آسیب پیشگیری می شود اما ماجرا نشان می دهد در حوزه عملکردی و کارکردیشان و ایفای نقش پدر یا فرزند ضعفهایی وجود دارد.

این روانشناس با بیان اینکه خرده فرهنگ ها هم در رفتارهای افراد اثر می گذارد، خاطرنشان کرد: به نظر می رسد این دختر از یک روستایی بود که محدودیت هایی را تجربه می کردند و برای انتخاب همسر محدودیت هایی داشتند، اگرآموزش های رفتاری و بردباری و صبر را آموزش داده میشد که ازدواج باید در زمان مناسب اتفاق بیفتد و مطمئنا این حرکت انجام نمی شد .

وی ادامه داد: البته شاید عنوان کنند که کمبود محبت و توجه بودند و باید در حوزه روانشناختی که از خانواده انجام می شود مشخص می شود و این اینها و فقط حدسیات است.

آذرخش گفت: معمولا تجربه نشان داده این ارتباط ضعیف و عدم توجه کافی باعث می شود که به سمت دیگران گرایش پیدا کنند و توجه نکنند که فرد سن بالایی دارد و این کفایت لازم را ندارد اما اعتماد نکردند و خود خودشان اقدام کردند و بحث فرار از منزل انجام شد و بعد هم متاسفانه با تحریک خانواده که قتل  صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه اگر خطاهایی هم که صورت گرفته و می خواستند ازدواج کنند بازهم نیاز به راهنمایی داشتند، گفت: متاسفانه در کشورما  آنچه که غفلت  می شود مشاوره های پیش از ازدواج  است .

وی با اشاره به نگاه های مغرضانه رسانه های معاند به این حادثه، گفت: متاسفانه این رسانه ها مبانی شرعی و دین را خوب نمی شناسند و اگر موضوعی عنوان می شود فقط یک جنبه از مبحث را می گیرند و بزرگنمایی می کنند مثلا ازدواج کودک نباید انجام شود اما شرع میگوید که دختر در 9 سالگی به بلوغ می رسد  در عین حال برای ازدواج شروطی لازم است که مرد باید به یک کفایت هایی رسیده باشد و همه علما و اندیشمندان روی این اتفاق نظر دارند  ولی افرادی که معاند هستند فقط یک مسئله کوچکش را میگیرند و بقیه این را لحاظ نمی کنند.

وی گفت: صد در صد  مشاوره های پیش از ازدواج باید اتفاق بیفتد حتی اگر فرد بیش از 30 سال  باشد نیازبه راهنمایی های دارد چه برسد به یک نوجوان که در رویاها  زندگی  می کند و منطق را در نظر نیمیگرند وهمه چیز را زیبا و خوب می بنند و فکر نمی کند که اگر با این فرد فرار کند چه پیامدهایی را دارد زیرا می خواهند خودشان را از فشاری که رویشان بوده رها کنند اما به پیامدهای بعدی که فشارهای بیشتر بود فکر نمی کنند.

این کارشناس خانواده با بیا ن اینکه نگرانی های اصلی ما الان در ارتباط دختران و پسران در سنین پایین است، تصریح کرد: امروز زمزمه های ابتدایی ها با هم درمورد ازدواج و ... است در حالی که این باید در سن و شرایط خودش اتفاق بیفتد.

وی به مبانی شکل گیری فرایند صحیح رشد و شکل گیری شخصیتی اشاره کرد و بیان کرد: چنانچه درزمانی به شکل صحیح اتفاق نیفتد باعث می شود در کل تربیت تحت تاثیر قرار دهد .

آذرخش رسانه را در شکل شخصیت ها موثر دانست و افزود: کسانی که مدام تحت تاثیر شبکه های اجتماعی ، فیلم ها، سریالها و ماهواره ها قرار دارند چقدر می توانند مقاومت کنند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: اتفاق بیفتد رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۹۱۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسانه‌ها و معلمان در پیشگیری از خودکشی نقش مهمی دارند

معاون استاندار ایلام گفت: به دلیل استمرار حضور دانش‌آموزان در مدرسه، برنامه‌های پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی به ویژه خودکشی و ارتقای سلامت روانی و اجتماعی در مدرسه اهمیت دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از ایلام، محمدسبحان حسنی در نشست هیئت اندیشه‌ورز با موضوع کاهش آسیب‌های اجتماعی به‌ویژه خودکشی با تاکید بر اینکه امیدآفرینی و تزریق امید مهم‌ترین نیاز امروز جامعه است چراکه موجب آرامش و تقویت ارزش‌های اجتماعی می‌شود، اظهار کرد: رسانه‌ها و معلمان می‌توانند با ظرافت خاصی در پیشگیری از خودکشی به عنوان یک معضل اجتماعی اثرگذار باشند.

وی افزود: به دلیل استمرار حضور دانش‌آموزان در مدرسه، برنامه‌های پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی به ویژه خودکشی و ارتقای سلامت روانی اجتماعی در مدرسه اهمیت دارد.

معاون استاندار ایلام با بیان اینکه فقر و آسیب‌های اجتماعی و نبود آموزش در اقدام به خودکشی بسیار مؤثر است، خاطرنشان کرد: به‌رغم تمام تحقیقات و بررسی‌ها، مردم از دانشگاهیان و صاحب‌نظران و مدیران مرتبط با این حوزه انتظار دارند تا از خودکشی پیشگیری شود.

به گزارش ایمنا، اعضای هیئت اندیشه‌ورز متشکل از محققان و اساتید دانشگاه‌ها در این نشست نظرات و پیشنهادات خود را در خصوص کاهش آسیب‌های اجتماعی ارائه دادند.

کد خبر 751607

دیگر خبرها

  • ادغام شرکت‌های کوچک نفتی و فولادی جهشی در اقتصاد کشور است
  • تهدیدهای مرگبار علیه کیپچوگه و خانواده‌اش
  • پسرها بیشتر از دخترها در معرض آسیب ناشی از جهشی درس خواندن هستند
  • بسیج سازندگی ۲۸۶۴ نیروگاه کوچک‌مقیاس در کشور ساخت
  • کوچک شدن بسته‌های خدمتی، دغدغه بیماران تالاسمی
  • رسانه‌ها و معلمان در پیشگیری از خودکشی نقش مهمی دارند
  • فروریختن یک ساختمان چند طبقه در آفریقای جنوبی/ ۳ نفر کشته شدند
  • هفتمین تور نظارتی قوه قضاییه با حضور اصحاب رسانه در استان هرمزگان/ طراحی سامانه‌های الکترونیک قضایی در حوزه های اعسار، انحصار وراثت و.../ ابتکار جالب توجه در خصوص پرداخت دیه تصادفات بدون تشکیل پرونده قضایی/ تشریح آسیب‌های قاچاق سوخت در استان هرمزگان
  • موسی عصمتی؛ شاعر روشندل: رسانه ملی با «سرزمین شعر» حرکت نویی را آغاز کرد
  • 3 کشته در تصادف پژو - کامیون